Kıyafete Uygun Mücevher Seçimi

Anasayfa | Bloglar | Kıyafete Uygun Mücevher Seçimi

Kıyafete Uygun Mücevher Seçimi - Emek Mücevher
mücevher, kadın, takı, aksesuar, pırlanta, altın, kolye, küpe, bilezik, yüzük 23 Eylül 2022 / Cuma

Kıyafete Uygun Mücevher Seçimi

Tarzınıza Uygun Mücevher Seçimi

Kıyafet için Doğru Takı Nasıl Seçilir?

Mücevher, bir kıyafetin resmiyetini güçlendirebilir, sade ve nötr bir kıyafete ilgi ve odak noktaları getirmeye yardımcı olabilir veya herhangi bir kıyafete renk ve parlaklık katabilir. Mücevher, her koleksiyonun ihtiyaç duyduğu zamansız bir aksesuar klasiğidir. Belirli bir kıyafeti ve tarzı geliştirmek ve daha dikkat çekici olmak için kıyafete uygun mücevher seçimi oldukça önemlidir.

Mücevher Kolyeler

Takı çeşitleri arasında en sık tercih edilen ve kullanılan modellerin başında kolyeler gelir. Bu nedenle kombinlerin tamamlayıcısı olarak kolye kullanılır.

Sade, tek renk bir kıyafet seçimiyle bir kombin yapıyorsanız minimal tasarımlara sahip birkaç kolyeyi üst üste takmak sizin için doğru bir tercih olur. Yakası açık buluz tercihinizde, büyük tasarıma sahip, uzun veya gerdanlık kolyelerle; siyah bir elbise seçiminizde ise pırlanta taşlı kolyelerle şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Daha günlük ve renkli kombinler seçiyorsanız tercihinizi renkli taşlı kolyelerden yana kullanabilirsiniz.

Askısız bir elbise giyiyorsanız, onu boynunuza sıkıca oturan kalın bir gerdanlık veya kolye ile eşleştirebilirsiniz. Kolsuz gömlekler ve tek kollu elbiseler, karmaşık bir tasarıma sahip kalın, sallanan mücevher kolyeler ile tamamlanabilir. Yüksek boyunlu veya yakalı bir gömlek giyiyorsanız, ince bir altın zincir kolye üzerindeki daha büyük bir kolye ucu ile eşleştirebilirsiniz. Düşük boyunlu gömlekler veya elbiseler, yakanızın şekline uyan daha kısa zincirlerle giyilmelidir.

Tarzınıza güveniyorsanız cesur mücevherler seçin. Tişört elbise veya bol bir elbise giyiyorsanız, uzun zincirli bir kolye tercih edebilirsiniz. Bu mücevher seçimi görünümünüze uyum ve denge katacaktır.

Küpeler

Damla küpeler veya büyük, sallantılı küpeler yakasız üstler veya straplez elbiseler ile uyum sağlayan modeller arasında yer alır. Tercihinizi gösteriş sahibi küpelerden yana kullanıyorsanız ekstra olarak başka bir takı kullanmanıza gerek yoktur.

Günlük kullanım için takı seçimi yaparken daha sade motifli, renkli modeller tercih ederken, taşlı küpeleri de özellikle mezuniyet gecesi, nişan, düğün tarzı özel gecelerde tercih edebilirsiniz. Küçük halka küpeler, ölçülü, resmi kıyafetler ile kullanmak için idealdir. Gece kıyafetleriniz için ise büyük salkım ve taşlı küpeler en şık tercihler arasında yer alır.

Büyük taşlı mücevher küpeler tercih ediyorsanız, saçlarınızı açık bırakmanız önemlidir. Toplu bir saçta küçük ve sabit duran bir mücevher küpe çok daha uyumlu olacaktır. Büyük taşlı mücevher küpeler ile gerdanlık bir arada kullanılmaya çok uygun değildir. Her iki aksesuar da tarz olarak çok gösterişli olduğu için genel görünümünüzde karmaşıklık yaratabilir. Mücevher küpe ve bilezik bir arada kullanmak için uygun olabilir.

Bileklik ve Bilezik

Genel olarak tek renk giyinmeyi tercih ediyorsanız, renkli bilekliklerle kombininize hareket katabilirsiniz. Birden fazla renkli bileklik kullanmayı düşünüyorsanız, kıyafetinizin sade olmasına dikkat etmeniz gerekir. Hareketli, desenli, renkli kıyafetlerle renkli bileklikleri beraber kullanmak göz yorucu bir görüntüye sebep olabilir. Günlük şıklığı yakalamak istediğiniz zamanlarda, kıyafetinizin rengine uyumlu ince zincirli bileklikler zarifliğinizi ortaya çıkarabilir. Özel günlerde veya şık elbiselerinizle birlikte de kıyafetinizin gösterişiyle ters orantılı olacak şekilde baget taşlı ve ışıltılı bileklikler kullanarak kombininizi taçlandırabilirsiniz.

Kalın bilezik modelleri, kolsuz elbiselerle eşleştirildiğinde harika görünür. İnce ve narin zincir bilezikler, uzun kollu kazaklarla daha iyi durmaktadır.

Yüzükler

Modern ve şık tasarıma sahip tek bir yüzükle kombininizi tamamlayabilirsiniz. Birçok yüzüğü birlikte kullanarak da kendi tarzınızı yaratabilirsiniz. Şık ve siyah bir elbise giyiyorsanız zarif tek bir yüzük tercih edebilirsiniz. Daha renkli bir kombin yaratıyorsanız minimal tasarımlara sahip yüzükleri tercih ederek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Tam tur pırlanta ya da tek taş gibi modelleri tercih ediyorsanız başka bir yüzükle kombin yapmamanız önerili, bu mücevher modelleri tek başına oldukça gösterişli ve dikkat çekicidir.