Tamtur Yüzük Modellerinin Zarafeti

Anasayfa | Bloglar | Tamtur Yüzük Modellerinin Zarafeti

Tamtur Yüzük Modellerinin Zarafeti - Emek Mücevher
tamtur, yüzük, tamtur yüzük modeli, kadın, hediye, mücevher, pırlanta, safir, yakut, tektaş 23 Haziran 2022 / Perşembe

Tamtur Yüzük Modellerinin Zarafeti

Tamtur Yüzük Modellerinin Zarafeti

Tamtur Yüzük Modelleri

Takı aksesuarları içerisinde belki de en önemli olan aksesuar yüzük. Ellerin göz önünde olmasından kaynaklı, yüzük oldukça popüler bir aksesuar modelidir. Yüzük modelleri arasında ellere ve parmaklara zarafeti sunan tasarımlardan birisi tamtur yüzük modeli olarak bilinmektedir. Tamtur yüzük modelleri son zamanlarda pek çok kadın tarafından tercih edilmektedir. Klasik yüzük modellerinden sıkılan kadınların oldukça hoşuna giden ve beğenerek takılan yüzükler arasında yer almaktadır.

Tamtur Yüzük Modeli Nedir?

Tamtur yüzük, yüzük halkasının tümünün taşlar ile çevrili olduğu yüzük modellerini ifade etmek için kullanılır. Tamtur yüzükler, alyans yerine de kullanılabilen oldukça şık bir görüntüye sahip olan yüzük modeli olarak bilinmektedir.

Tamtur Yüzük Modelinin Özellikleri Nelerdir?

Tamtur yüzük modellerinin özelliği; yapısında tüm değerli taşların bir sıra halinde kullanılmasıdır. Pırlanta, elmas, yakut veya safir gibi değerli taşların zarif bir şekilde dizilmesiyle, ortaya çıkan tamtur yüzük modellerinin kullanım amacı da kişiden kişiye değişmektedir ve farklılık gösterebilir. Evlilik tanımı üzerinden gitmemiz gerekirse, nasıl ki pırlanta tektaş evlilik teklifi imajını gözümüzde canlandırıyorsa, tamtur yüzük modelleri de alyans olarak hafızalarda yer edinir. Bu sebeple tamtur yüzük için, söz, nişan, yıl dönümü hediyesi veya günlük hayatta kolay kullanımı gibi birçok tanım yüklemek mümkündür. Tamtur yüzük modelleri tasarımlarına bakıldığında oldukça zengin modellerle karşılaşılabilir. Sarı veya beyaz altın, tamtur yüzük modelleri, kalın-ince tamtur yüzük modelleri, pırlanta, yakut veya safir tamtur yüzük modelleri gibi sayısız seçenek karşınıza çıkacaktır.

Tamtur Yüzük Çeşitleri Nelerdir?

Tamtur yüzükler tek sıra, çift sıra, üç sıra, beş sıra ya da yedi sıra şeklinde olabilmektedir. Tamtur yüzük modellerini materyaline göre çeşitlendirilebilir. Kişi hangi kalınlıkta tamtur yüzük tercih edeceği konusunda bazı noktalar dikkat etmelidir. Tamtur yüzük alınırken dikkat edilecek noktalardan birisi tektaş yüzük ile alyans kullanılıp kullanılmayacağıdır. Eğer tektaş yüzük kullanılacaksa ve tektaş yüzük büyük ise, ince tamtur yüzük modeli seçilmesi gerekmektedir. Eğer tamtur yüzük ile tektaş kullanılmayacaksa, kalın veya ince tamtur yüzük modeli tercih edilebilir. Tamtur yüzük modeli alınırken dikkat edilecek bir başka konu da parmak yapısına göre modelin tercih edilmesi gerektiğidir. İnce ve uzun parmaklara sahip kişiler 5 ve 7 sıra tamtur yüzük modellerini tercih edebilir. Kalın ve kısa parmak yapısına sahip kişilerin ise küçük taşlı ve ince tamtur yüzük modellerini tercih etmeleri daha doğru olacaktır. Materyaline göre çeşitlendirilen tamtur yüzük modelleri ise altın, gümüş, pırlanta, zirkon, safir taş ya da opal şeklinde olmaktadır. Tamtur yüzük modeli çeşitlerinden bir diğeri ise rengine göre tamtur yüzük modelleridir. Rengine göre tamtur yüzük modelleri beyaz, sarı, gold ve rose şeklinde sıralanmaktadır.

Tamtur yüzük modellerinin taş kesimine göre çeşitlendirdiğimizde, baget tamtur yüzük modelleri, prenses tamtur yüzük modelleri, yuvarlak tamtur modelleri olarak yapılmaktadır.

Tamtur Yüzük Modelleri Kullanışlı Mıdır?

Tamtur yüzükler konusunda kişilerin en çok merak ettiği konuların başında tamtur yüzüklerin kullanışlı olup olmadığıdır. Tamtur yüzük modeli kullanan kişilerin yüzüklerinden memnun olmaları ya da olmamaları kişilerin tamtur yüzük seçimi konusunda kararını doğrudan etkilemektedir. Öncelikle tamtur yüzük modellerinin rahatlığı ve kullanışlılığının yüzük modeline göre değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür. Parmak yapınız için en doğru tamtur yüzük modelini tercih etmeniz durumunda, tamtur yüzükler oldukça rahat ve kullanışlı yüzüklerdir. Özellikle tamtur yüzükleri alyans ile kullanmak istiyorsanız montür seçimine oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Pırlanta takıları en çok diğer pırlanta takılar çizer. Bu nedenle iki pırlantanın birlikte kullanılması yüzüklerin zarar görmesine neden olabilir. Bu doğrultuda doğru montürler tercih ederek yüzüklerinizin birbirlerine çarparak çizilmelerini önleyebilirsiniz.

Tamtur Yüzük Modelleri Ürün Bakımı

Pırlanta tam tur yüzük temizliği yaparken aslında dikkat etmeniz gereken en önemli konu, yüzüğün bakım rutinlerine uygun olarak kullanılmasıdır. Yüzüklerin kimyasallara temas etmemesi ilk kuraldır. Temizlik malzemeleri, parfüm ya da farklı dış etkenlere temas eden yüzükleri bol su ile yıkamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra tamtur pırlanta yüzüklerinizi her zaman orijinal kutusunda muhafaza etmeniz ve diğer pırlanta taşları ile temas etmemesi önem teşkil etmektedir. Bu gibi durumlarda taşlarda çatlaklar meydana gelebilir, pırlanta taşları hasar alabilir.

Tamtur yüzük modelleri, oldukça gösterişli ve zarif aksesuarlardır. Birçok kadının vazgeçemediği, vazgeçmek istemediği ve tektaş pırlanta gibi severek kullanacağı, popülerliğini hiçbir zaman için kaybetmeyecek yüzük modelleridir.